ELECTRICAL ENGINEER GK QUESTIONS

Question 1:-Identify the hardest tool material
 A:-Steel
 B:-Ceramics
 C:-Tungston carbide
 D:-Diamond
 Correct Answer:- Option-D

Question 2:-The essential constituent of any hardened steel is
 A:-Austenite
 B:-Cementite
 C:-Martensite
 D:-Pearlite
 Correct Answer:- Option-C
Question 3:-The collapsible tooth paste tube are made by
 A:-Drawing
 B:-Deep drawing
 C:-Rolling
 D:-Extrusion
 Correct Answer:- Option-D
Question 4:-The vertical passage for bringing molten metal to mould cavity is called
 A:-Sprue
 B:-Riser
 C:-Gate
 D:-Chaplet

 Correct Answer:- Option-A
Question 5:-In investment casting the mould is usually made of
 A:-Aluminium
 B:-Bronze
 C:-Wax
 D:-Steel
 Correct Answer:- Option-C
Question 6:-Electronic components are usually joined by
 A:-Brazing
 B:-Sintering
 C:-Soldering
 D:-Welding
 Correct Answer:- Option-C
Question 7:-Which of the following is a single point cutting tool ?
 A:-Parting tool
 B:-Milling cutter
 C:-Grinding wheel
 D:-Broach
 Correct Answer:- Option-A
Question 8:-Enlarging an existing circular hole with a rotating single point tool is called
 A:-Drilling
 B:-Boring
 C:-Reaming
 D:-Countering
 Correct Answer:- Option-B
Question 9:-Which of the following aspect would lead to interchangeability ?
 A:-Process planning
 B:-Operator training
 C:-Quality control
 D:-Product design
 Correct Answer:- Option-C
Question 10:-Twist drills are made by
 A:-Stainless steel
 B:-Carbide steel
 C:-Diamond
 D:-High speed steel
 Correct Answer:- Option-D

No comments:

Post a Comment